Проект будівництва нової будівлі на норвезькій фермі


Будівництво нової будівлі проводилося на старовинній норвезької фермі початку 20 століття. Фермерське господарство складалося з декількох будівель, і господарі хотіли зберегти автентичний скандинавський стиль садиби.

006-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700

Особливості проекту

Дизайнерам компанії Link Arkitektur довелося вирішувати відразу кілька складних завдань:

  • екстер'єр нового будови повинен гармоніювати за стилем з рештою садибою, не виглядати невдалим;
  • все обладнання нового будинку повинно бути екологічно безпечним;
  • нова будівля має повідомлятися зі старим житловим будинком;
  • інтер'єр приміщення повинен бути сучасним, комфортним і оснащений всією необхідною технікою.

007-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700

002-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x578

Екстер'єр

Було зведено оригінальну будову, за формою імітує комору. В обробці і будівництві будинку було використано натуральне дерево, оброблене за патентованою норвежкой технології Kebony. Технологія дозволяє отримувати високоміцну деревину, стійку до екстремальних погодних умов та різким перепадам температур. Більш того, дерево, використане в обробці будівлі, було штучно состарено.

003-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700

005-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700

Інженерні системи

У будинку була встановлена геотермальна система опалення та вентиляції. Це інноваційна екологічно чиста система, яка функціонує за принципом водяного статі, але нагрів води відбувається в теплообміннику, який розташований в грунті. Система відведення стічних вод прихована під фасадної обшивкою, конструкція водостоків не буде мерзнути, і покриватися льодом в зимові місяці, а також запобіжить зледеніння даху і утворення бурульок.

018-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x1050

016-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700

Інтер'єр

В оформленні інтер'єру використані світлі оздоблювальні матеріали, натуральне дерево та різні сценарії освітлення. Організований другий поверх, де розташована зона відпочинку і споглядання.

На думку дизайнера компанії Link Arkitektur Мартіна Еберта – проект вийшов захоплюючим, він дозволив об'єднати традиційний скандинавський стиль і сучасні архітектурні рішення.

019-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700

020-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x1575

017-residence-sellebakk-link-arkitektur-1050x700